Acasa Dacia VIDEO: Uzina Dacia a produs vehiculul cu numarul 4 milioane, un Duster

VIDEO: Uzina Dacia a produs vehiculul cu numarul 4 milioane, un Duster

de Adrian Mitrea

Dacia cu numarul 4 milioane (sursa - Dacia)

Uzina Dacia de la Mioveni a produs in aceasta saptamana (14-20 martie) vehiculul Dacia cu numarul 4 milioane, un model Dacia Duster 4×4 de top care a ajuns la o clienta din Romania, de profesie medic, in varsta de 58 de ani, a anuntat producatorul auto.

Masina aniversara este echipata cu un motor turbo diesel de 1,5 litri de 110 Cai Putere si are tractiune integrala.

„Duster este al cincilea model Dacia pentru mine. (…) La Duster m-a atras designul placut, spatiul generos, motorul puternic, siguranta pe care mi-o inspira. Mi-am dorit un vehicul cu tractiune 4×4, o masina pentru toata familia, cu care sa putem merge impreuna la pescuit, in vacanta, la munte”, a declarat clienta Dacia cu ocazia inmanarii cheilor, se arata intr-un comunicat al producatorului auto.

Dacia a redus perioada de timp in care se realizeaza un milion de autovehicule la uzina de la Mioveni de la 17 ani (primul milion) la 3 ani si 5 luni in prezent.

Pragul de un milion de unitati a fost atins in 1985, cel de doua milioane de vehicule in 1998 (dupa 13 ani), iar cel de trei milioane in 2007 (dupa 9 ani). Aceste reduceri succesive au fost sustinute de investitii de circa 1,2 miliarde euro pe platforma industriala de la Mioveni.

In prezent, jumatate dintre cele 65 vehicule fabricate in fiecare ora la Mioveni sunt Duster, modelul inregistrand peste 100.000 de comenzi la nivel international pana in prezent.

Inca de la lansare, in martie-aprilie 2010, Dacia Duster s-a impus ca lider de vanzari in segmentul SUV pe piata din Romania, cu 4.826 unitati vandute in cursul anului trecut.

Lasa un comentariu