Acasa Siguranta Auto Orice model nou lansat de azi inainte trebuie sa aiba lumini speciale pentru zi

Orice model nou lansat de azi inainte trebuie sa aiba lumini speciale pentru zi

de Adrian Mitrea

Audi A7 Sportback Daytime Running Lights (sursa - 0-100.ro)

Noile modele de autoturisme si vehicule comerciale usoare lansate de azi (7 februarie 2011) inainte si comercializate in Uniunea Europeana (UE) vor trebui sa fie echipate obligatoriu cu lumini speciale pentru rularea pe timp de zi, a anuntat Comisia Europeana, citata de presa internationala.

Intrarea in vigoare a acestei masuri, anuntata inca din 2008, are ca scop reducerea accidentelor cu 5% pana la 15%.

Practic, luminile speciale pentru zi (DRL – Daytime Runing Lights) vor face masinile mai vizibile pentru ceilalti participanti la trafic si pietoni, putand fi astfel evitate accidente.

Reglementarile se vor aplica masinilor considerate modele noi, nu automobilelor noi. Cu alte cuvinte, Logan, automobil lansat in 2004, nu trebuie sa se supuna prevederii pentru ca este considerat model vechi. Pe de alta parte, automobilul pe care Ford il va produce la Craiova incepand cu ultimele luni din acest an este model nou si trebuie sa aiba DRL.

Camioanele si autobuzele trebuie sa se conformeze acestei reglementari din august 2012, in conformitate cu dispozitiile unei legi europene adoptate in 2008.

Mai multi constructori auto au implementat deja DRL pe masinile lor, fara sa fie obligati prin lege. Este cazul Audi, cu deja celebrele benzi cu LED, Volkswagen, Opel si multi altii.

Lasa un comentariu