Acasa Land Rover Land Rover transforma Range Rover din familie de modele in marca de sine statatoare

Land Rover transforma Range Rover din familie de modele in marca de sine statatoare

de Adrian Mitrea

Land Rover Range Rover (sursa - 0-100.ro)

Land Rover, producator auto britanic de masini 4×4, transforma familia de modele Range Rover in marca de sine statatoare, incepand de anul viitor, iar primul automobil care marcheaza aceasta trecere este Evoque, au declarat pentru 0-100.ro surse din randul reprezentantilor marcii britanice in Romania.

Familia de modele Range Rover avea oricum o individualitate puternica in cadrul marcii Land Rover, iar diversificarea gamei prin lansarea celui mai mic si mai economic automobil produs vreodata de Land Rover, Evoque, face posibila transformarea unei linii de modele in marca.

Desi nu exista un anunt oficial in acest sens, Land Rover si-a dezvaluit partial intentiile odata cu prezentarea publica a modelului Evoque. Pe nicaieri pe masina nu mai apare scris numele Land Rover, ci doar Range Rover.

Pana acum, spre exemplu, modelul Land Rover Range Rover, care a fost si in garajul nostru, are exact aceasta inscriptie pe portbagaj si capota motorului (Range Rover), dar volanul si grila radiatorului poarta sigla Land Rover.

Odata cu lansarea lui Evoque se va limpezi statutul fiecarui model. Astfel, masinile marca Range Rover vor fi:

  • modelul ce acum poarta numele Range Rover si atat
  • Range Rover Sport (varianta mai scurta a primului)
  • Range Rover Evoque

Marca Land Rover va ramane cu:

  • Land Rover Discovery 4
  • Land Rover Freelander 2
  • Land Rover Defender

Marca Range Rover va fi cea care va include modelele mai stilate si mai scumpe ale grupului, pretabile mai degraba deplasarilor pe sosea, in timp ce Land Rover va fi pozitionata ca o marca ce cuprinde vehicule premium de teren, menite sa ruleze pe drumuri grele.

Dealerii Land Rover din toata lumea au fost deja anuntati ca trebuie sa reamenajeze showroom-urile astfel incat distinctia dintre cele doua marci, Land Rover si Range Rover, sa fie si mai clara. Marca Range Rover va beneficia de un colt al ei in cadrul showroom-urilor deja existente si va avea iluminare speciala.

Lasa un comentariu