Acasa Curiozitati VIDEO: Dacia concureaza pentru premiul Pinochio in Franta, acordat celor mai inselatoare companii

VIDEO: Dacia concureaza pentru premiul Pinochio in Franta, acordat celor mai inselatoare companii

de Adrian Mitrea

Premiile Pinochio (sursa - prix-pinocchio.org)

Renault/Dacia concureaza pentru premiul Pinochio in Franta, acordat de asociatia ecologista Amis de la Terre celor mai inselatoare companii prezente pe piata franceza.

Dacia apare la nominalizati din cauza unei campanii publicitare pentru Duster in care primul SUV romanesc era promovat ca fiind „respectuos cu mediul”. La jumatatea lunii iunie din acest an, asociatia ecologista Agir pour l’Environnement a facut o plangere impotriva campaniei publicitare, argumentand ca motorizarile pe benzina ale lui Duster au emisii de dioxid de carbon pe kilometru peste media pietei, iar consumatorii pot fi dusi in eroare. Consiliul pentru Deontologie Publicitara a cerut Renault sa retraga reclama la acea vreme, ceea ce s-a si intamplat.

Concursul pentru premium Pinochio mai include nume cunoscute in Franta si la nivel european, precum Orange, GDF Suez, Total si chiar si un aeroport din apropiere de Paris (Beauvais-Tille).

In luna martie din acest an, la salonul auto de la Geneva, mai multi militanti ecologisti francezi au venit cu pancarde cu mesaje ironice la standul Dacia si au creat chiar si un sit, duster.fr, unde au postat mesaje acuzatoare la adresa Renault/Dacia.


Les Greenwashers verdissent le 4×4 de Renault-Dacia
Încărcat de AgirPourlEnvironnement. – Dramatic race and crash videos.

Lasa un comentariu