Acasa Evenimente Salonul International Auto Bucuresti (SIAB) din 2011 a fost anulat

Salonul International Auto Bucuresti (SIAB) din 2011 a fost anulat

de Adrian Mitrea

SIAB (sursa - siab.ro)

Editia din 2011 a Salonului International de Automobile Bucuresti (SIAB) a fost anulata, din motive financiare, la fel ca si editia care trebuia sa aiba loc in 2009, au declarat pentru 0-100.ro surse din randul organizatorilor si participantilor.

Membrii Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) din Romania au discutat cu organizatorul, AMC-APIA Expo, si cu oficialii responsabili de saloane si expozitii din cadrul Organizatiei Internationale a Constructorilor Auto (OICA) si s-a decis amanarea SIAB din 2011 pentru o data ulterioara, au explicat sursele citate.

Conform traditiei, SIAB se tine o data la fiecare doi ani. Ultima editie a avut loc in 2007, iar urmatoarea ar putea fi organizata in 2013, cel mai devreme.

Decizia a fost luata de membrii APIA din Romania (importatori si producatori auto – n.r.) si transmisa catre AMC-APIA Expo si OICA intr-o discutie la o masa rotunda.

Desi este la a doua anulare consecutiva, SIAB va ramane in prestigiosul calendar cu saloane auto al OICA, au precizat sursele citate.

„Romania a reusit sa primimeasca ingaduire si sa ramana in calendar, nu sa fie scoasa cum s-a intamplat cu Ungaria”, a declarat o sursa prezenta la discutii.

Editia SIAB 2011 trebuia sa aiba loc intre 7 si 16 octombrie, data de 6 octombrie fiind rezervata doar accesului presei. Evenimentul ar fi trbuit sa aiba loc la Romaero Baneasa, pe bulevardul Ficusului 44 din Bucuresti.

Pe situl OICA, salonul inca figureaza ca va avea loc, insa dupa ce va fi actualizata pagina de internet evenimentul va figura ca „anulat”.

Contactat de 0-100.ro, presedintele APIA, avocatul Ernest Popovici, a declarat ca decizia oficiala privind soarta SIAB 2011 va fi anuntata in cursul saptamanii viitoare (25-31 octombrie), cel mai probabil luni (25 octombrie).

Lasa un comentariu