Acasa Audi Mercedes-Benz, BMW si Audi fac angajari pentru a face fata cererii in crestere

Mercedes-Benz, BMW si Audi fac angajari pentru a face fata cererii in crestere

de Costea Arsene

(sursa - 0-100.ro)

Producatorii auto germani Mercedes-Benz, BMW si Audi recruteaza personal si reduc pauzele de masa pentru a creste productia si pentru a face fata cererii de masini premium, care a inceput sa isi revina mai devreme decat era asteptat.

Daimler, care detine Mercedes-Benz, a angajat recent 1.800 de lucratori temporari si a chemat sambata la lucru personalul la toate cele trei uzine pe care le detine in Germania, a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Dominique Albrecht, potrivit Automotive News Europe (ANE).

In aceste fabrici sunt produse masinile SLS AMG, SUV-ul GLK si modelul decapotabil Clasa E.

BMW a angajat, la randul sau, 5.000 de muncitori in plus, iar Audi, constructor detinut de Volkswagen, a adaugat ture suplimentare.

Vanzarile BMW au crescut cu 11% in luna mai 2010, incurajate fiind de livrarile modelelor Seria 5 si Z4 Roadster. Livrarile Mercedes au urcat cu 17%, iar vanzarile Audi au avansat cu 15%.

Introducerea turelor suplimentare vine dupa ce in urma cu un an Daimler a renuntat la 68.000 de angajati din Germania, reducand in acelasi timp productia cu 23%.

De asemenea, BMW, cel mai mare producator de masini premium din lume, a redus turele pentru 24.000 dintre angajati, odata cu diminuarea productiei cu 13%.

„Cererea pentru produsele noastre creste foarte repede. (…) Cele trei uzine din Germania au inceput sa produca la capacitate maxima in cel de-al doilea trimestru al anului curent, iar productia se apropie de nivelurile de dinainte de criza”, a spus purtatorul de cuvant al Mercedes-Benz.

Audi, care intentioneaza sa depaseasca BMW in segmentul masinilor de lux, pana in 2015, a adaugat ture suplimentare la fabrica sa din Neckarsulm (Germania), datorita cererii in crestere pentru sedanul de lux A8 si pentru masina sport R8, potrivit purtatorul de cuvant Antje Bauer.

Compania planuieste sa angajeze luna viitoare inca 100 de muncitori temporari la respectiva fabrica pentru a putea face fata introducerii de noi modele cum sunt coupe-ul A7 si sedanul A6.

Anul trecut BMW a incheiat ca lider al pietei de masini premium mondiale, fiind urmat de Mercedes-Benz si Audi.

Lasa un comentariu