Acasa Curiozitati VIDEO: 140 de kilometri pe ora cu o masina de tuns iarba

VIDEO: 140 de kilometri pe ora cu o masina de tuns iarba

de Costea Arsene

Don Wales in Runniningblade (sursa - Honour Motorsport)

Compania britanica Honour Motorsport a reusit sa stabileasca marti, 24 mai, un nou record de viteza cu o masina de tuns iarba, cu ajutorul pilotului Don Wales, care a atins 141 de kilometri pe ora (km/h) pe o pista naturala de nisip ud din sudul Tarii Galilor.

Don Wales, nepotul celebrului Sir Malcolm Campbell (care in 1925 a depasit bariera celor 150 de mile pe ora / 241,4 km/h cu bolidul sau numit Bluebird), a condus o masina modificata de tuns iarba produsa de Kawasaki (denumita si proiectul Runningblade) pe o pista de la Pendine Sands, loc celebru pentru competitii motorizate, a anuntat Honour Motorsport.

Fostul record mondial de viteza cu o masina de tuns iarba a apartinut americanului Bob Cleveland, care in iulie 2006 a reusit o medie de 130,02 km/h pe platoul de sare de la Bonneville, SUA.

Potrivit reglementarilor in vigoare si pentru a demonstra inclusiv utilitatea masinii Kawasaki de taiat iarba, Don Wales a taiat iarba din fata Muzeului Vitezei de la Pendine Sands, pentru ca apoi sa strabata o distanta prestabilita, dus-intors, pe plaja din sudul Tarii Galilor, viteza maxima omologata reprezentand media celor doua ture.

Nepotul lui Sir Malcolm Campbell a intrecut, pentru a noua oara, recordul de viteza cu o masina de tuns iarba.

De data aceasta fondurile care au fost stranse au fost donate fundatiei de caritate pentru boli de inima ce sustine spitalul de boli cardiace din Southampton unde a fost operat directorul de echipa al Runningblade, Stephen Vokins.

Lasa un comentariu