Acasa Industrie Premierul Boc compara masinile electrice cu laptopurile: Nu sunt o idee nastrusnica, ci o realitate

Premierul Boc compara masinile electrice cu laptopurile: Nu sunt o idee nastrusnica, ci o realitate

de Adrian Mitrea

Premierul Emil Boc (sursa - comunicatemedia.ro)

Premierul Emil Boc a comparat masinile electrice cu laptopurile, spunand ca acestea vor avea o evolutie similara in timp. „Automobilul electric nu va fi doar o idee nastrusnica, ci va fi un lucru real”, a declarat Boc, in contextul in care Romania se pregateste de o strategie nationala pentru a face masina electrica o realitate cotidiana.

„Maine (28 aprilie) voi propune in Guvern infiintarea unui grup interministerial de lucru care sa pregateasca strategia Romaniei pentru ceea ce inseamna automobilul electric”, a declarat Boc, in cadrul conferintei Mediafax Talks about Auto Industry.

Premierul a comparat masinile electrice cu laptopurile, argumentand ca sunt importante perspectivele de dezvolatare pe viitor.

„Asa cum cu zeci de ani in urma, dar nu cu foarte multi, cand aparea primul computer, care nici nu incapea in camera aceasta, si astazi discutam de laptopuri si calculatoare in miniatura, sunt convins ca si aici (in auto – n.r.) tehnologia va evolua in cativa ani si automobilul electric nu va fi doar o idee nastrusnica, ci va fi un lucru real, impus atat de nevoile vietii de zi cu zi, de resursele planetei (…)”, a spus Boc.

Premierul a subliniat faptul ca automobilul electric va trage dupa sine si alte activitati economice, cum ar fi crearea infrastructurii care sa „tina in viata” masina electrica.

„Romania va pregati o strategie in acest sens pentru a nu ramane in afara lumii ci, dimpotriva, pentru a fi alaturi de industria de profil. Discutam cu idustria pentru a vedea ce putem sustine si promova pentru ca si romanii sa poata avea acces la acest tip nou de autovehicul. (…) De maine lucrurile vor intra intr-un cadru institutional”, a explicat Boc.

El a dat ca exemplu Spania, tara in care autoritatile acorda o prima de 6.000 de euro persoanelor care-si cumpara o masina electrica, pentru a face pretul acesteia competitiv cu cel al automobilelor conventionale.

1 comentariu

SEBA 4 februarie 2011 - 15:46

DOMNULE BOC DAR POTI COMPARA SI VENITURILE OMULUI DE RAND CU VIZIUNILE SI COMPARATIILE D-VOASRA CA ATI PUS TAXE PE MASINI PARCA DACA AVEM MOTOARE PESTE 2000 AVEM OZN -URI PREA MULT DOMNULE BOC MAI TAIATI DI ELE

Reply

Lasa un comentariu