Acasa Foto VIDEO, FOTO: Asa arata Nissan Juke, cel mai nou crossover al Nissan

VIDEO, FOTO: Asa arata Nissan Juke, cel mai nou crossover al Nissan

de Adrian Mitrea

Nissan a publicat miercuri (10 februarie) primele informatii oficiale si fotografii cu modelul Juke, cel mai nou crossover al marcii japoneze, care va fi lansat in Europa in toamna. Cea mai importanta noutate o constituie un motor de 1,6 litri pe benzina, turbo, care dezvolta 190 Cai Putere.

Masina va fi prezentata fizic pe 2 martie, in cadrul Salonului Auto de la Geneva si va fi disponibila la vanzare in Europa din septembrie.

click aici pentru galeria foto

De asemenea, Juke va fi comercializat si in Japonia si America de Nord, dar Europa va fi principala piata de desfacere.

Masina va fi disponibila cu doua motorizari pe benzina si cu una diesel. Cel mai impresionant propulsor de sub capota lui Juke este pe turbo pe benzina, are o capacitate cilindrica de 1,6 litri si dezvolta 190 Cai Putere (CP). Celalalt motor pe benzina este tot de 1,6 litri, dar nu are turbo si dezvolta 117 CP. Singurul motor diesel din oferta are o capacitate de 1,5 litri si dezvolta 110 CP.

Aici poti consulta specificatiile complete ale acestor propulsoare.

Potrivit Nissan, Juke se va dovedi usor de condus si „va imbina caracteristicile unei masini sport” cu ale unui 4×4.

„Juke este raspunsul Nissan pentru dorintele neimplinite ale clientilor tineri”, spune Nissan.

Noul crossover Nissan este produs in uzina Sunderland din Marea Britanie, alaturi de Qashqai, Note, Micra si Qashqai+2. Aceasta fabrica exporta 80% din productie catre 45 de tari.

Nissan Juke are la baza conceptul Qazana, prezentat in urma cu un an in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Consructorul auto japonez Nissan priveste increzator spre viior, spunand ca in acest an vor fi lansate zece noutati, printre care si automobilul 100% electric Leaf.

„In Europa suntem un jucator mic, dar asta ne da posibilitatea sa inovam. (…) Juke va schimba fata pietelor auto in care va fi vandut”, au declarat oficialii Nissan.

Potrivit acestora, constructorul japonez a castigat cota de piata (deci clienti care nu au mai avut pana acum un Nissan – n.r.) prin modelul Qashqai, iar aceasta tendinta va fi continuata si de Juke.

Altfel spus, 80% dintre cei care si-au cumparat un Nissan anul trecut nu au mai detinut niciodata o masina care sa poarte aceasta marca.

Lasa un comentariu