Acasa Mitsubishi Mitsubishi lanseaza un nou crossover in Romania, la inceputul verii

Mitsubishi lanseaza un nou crossover in Romania, la inceputul verii

de Adrian Mitrea

Cel mai mic crossover din gama Mitsubishi, cu numele de cod ASX, va fi dezvaluit fizic la inceputul lunii martie, in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Masina va fi lansata in Romania la inceputul verii, a declarat pentru 0-100.ro Ana Matei, director de marketing la M Car Trading, importatorul Mitsubishi in Romania.

„ASX este numele de cod al noului model. Urmeaza sa fie anuntata denumirea finala in apropierea Salonului sau chiar atunci”, a spus Matei.

ASX va fi pozitionat ca pret si dimensiuni sub SUV-ul Outlander, insa datele oficiale vor fi comunicate in apropierea momentului lansarii.

Printre alte propulsoare disponibile, ASX va fi echipat cu un motor turbo diesel de 1,8 litri, cu injectie directa, care corespunde normelor Euro 5 (astfel, taxa pe poluare auto din Romania va fi zero lei), potrivit M Car Trading.

Propulsorul este dezvoltat de catre Mitsubishi Motor Company (MMC) si Mitsubishi Heavy Industries. Motorul acesta va fi cuplat la o cutie de viteze manuala cu sase trepte si va dispune de functia Auto Stop & Go. Acest sistem opreste automat motorul la semafor si il reporneste cand soferul intentioneaza sa puna masina in miscare. Totul se realizeaza printr-un senzor montat la pedala de ambreiaj.

Mitsubishi ASX este varianta europeana a modelului japonez RVR. Ambele isi au originile in conceptul cX.

Modelul ASX va concura cu modele precum Dacia Duster, Kia Sportage, Hyundai ix35 (Hyundai Tucson) si Skoda Yeti.

Lasa un comentariu