Acasa Piata Auto Argintiul, negrul si albul au fost cele mai populare colori pe masini in acest an

Argintiul, negrul si albul au fost cele mai populare colori pe masini in acest an

de Adrian Mitrea

Top culori 2009 (sursa - 0-100.ro)

Argintiul, negrul si albul au fost cele mai populare culori in care au fost vopsite masinile vandute in acest an, la nivel mondial, potrivit deja celebrului studiu de popularitate al culorilor, realizat de producatorul de vopsele DuPont.

Astfel, 25% dintre masinile vandute in acest an au fost argintii, 23% au fost negre si 16% au fost albe, se arata in studiul DuPont, ajuns la a 57-a editie.

Top cinci este completat de gri (13%) si albastru (9%).

Culoarea rosie a fost aleasa 6% dintre cei care si-au cumparat o masina noua in acest an, pentru maro/bej au optat 4%, iar culoarea verde si cea galbena/aurie detin cate 1% fiecare. Restul culorilor au fost preferate de mai putin de 1% dintre clienti.

In Europa, cele mai populare masini au fost cele negre (27%), iar cele argintii s-au aflat pe pozitia a doua (19,9%) si au pierdut din popularitate, noteaza DuPont.

Pe de alta parte, masinile albe au castigat teren in 2009, pe batranul continent, dar au ramas pe pozitia a treia, cu o cota de piata de 10,2%.

Clasamentul arata altfel in America de Nord: alb (17,8%), negru (17%), argintiu (16,7%).

„Preferintele pentru culori se pot schimba de la un an la altul in functie de o sumedenie de factori, cum ar fi noi modele care sunt lansate, reducerea dimensiunilor masinilor si chiar de factori economici. Toate acestea si alte influente culturale, sociale si demografice pot influenta, in timp, tendintele unor anumite regiuni”, a declarat directorul de marketing responsabil de culori in cadrul DuPont, Nancy Lockhart.

In Japonia, cele mai raspandite culori au fost alb (28%, in scadere cu 4% fata de anul trecut), argintiu (23%) si negru (23%).

Preferintele clientilor chinezi au variat mult in acest an, noteaza DuPont. Argintiul si-a majorat cota de piata cu patru puncte procentuale, la 36%, iar negrul a pierdut opt puncte procentuale, ajungand la 23%.

Indienii au fost cel mai mult interesati de masinile argintii (26,4%), de cele albe (23,4%), rosii (16,1%) si albbastre (10,9%).

In Rusia cea mai ceruta culoare a fost argintiul (23,4%), urmata de verde (18,2%), negru (16,7%), albastru (15,5%) si rosu (10,8%).

Lasa un comentariu