Acasa Piata Auto Grupul Volkswagen si Porsche vor fuziona in 2011, Volkswagen face primul pas

Grupul Volkswagen si Porsche vor fuziona in 2011, Volkswagen face primul pas

de Adrian Mitrea

Porsche Panamera (sursa - Porsche)

Grupul Volkswagen si Porsche vor fuziona in cursul anului 2011, iar ca un prim pas in acest demers Volkswagen va cumpara 49,9% dintre actiunile Porsche, pana la sfarsitul acestui an, pentru 3,9 miliarde de euro.

Preluarea Porsche va avea loc in mai multe etape, iar grupul Volkswagen se angajeaza sa respecte interesele si independenta Porsche, se arata intr-un comunicat al Volkswagen.

Fuziunea celor doua companii a tinut in ultimul an prima pagina a multor publicatii, existand mari tensiuni in procesul de preluare. Volkswagen vroia sa preia Porsche, iar Porsche vroia sa preia Volkswagen.

Primul pas spre o solutie comuna a fost realizat in luna august din acest an, cand tensiunile s-au aplanat si Volkswagen a anuntat ca va achizitiona 42% din Porsche. Iata ca intr-un final Volkswagen va prelua 49,9% pana la urma.

Initial, prin tentativa de a cumpara 51% dintre actiunile Volkswagen, Porsche a acumulat datorii mari si s-a vazut in imposibilitatea de a cumpara, un total 75% dintre actiunile Volkswagen, asa cum isi propusese.

Potrivit informatiilor anteriore aparute in presa, grupul auto format prin fuziunea celor doua companii s-ar putea numi Auto Union, care ar urma sa aiba 378.000 de angajati, o productie anuala de 6,4 milioane de masini si vanzari de 120 miliarde euro, anual.

Speculatiile din presa au mers pana intr-acolo incat platforma Porsche Panamera ar urma sa fie folosita de Volkswagen pentru anumite modele din grup, sau pana la ideea ca Audi va lansa Audi R4, care va avea platforma comunca cu viitoarele generatii ale Porsche Cayman si Porsche Boxster.

Grupul Volkswagen detine in prezent opt marci: Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Lamborghini, Bugatti, Bentley si Volkswagen Autovehicule Comerciale. In plus, grupul Volkswagen este actionar la producatorii de camioane Scania si Man.

Lasa un comentariu