Acasa Piata Auto Taxa de 10% pentru masini coreene va fi eliminata, unele modele Kia si Hyundai s-ar putea ieftini

Taxa de 10% pentru masini coreene va fi eliminata, unele modele Kia si Hyundai s-ar putea ieftini

de Adrian Mitrea

Kia Cee'd facelift (sursa - Kia)

Uniunea Europeana (UE) si Coreea de Sud au semnat, joi (15 octombrie), un contract comercial foarte important, care prevede schimbul liber a 96% dintre marfuri, printre care masini si electronice.

Astfel, taxa de 10% din valoare perceputa in statele UE pentru masinile coreene va fi eliminata, ceea ce insemna ca toate modelele Ssangyong s-ar putea ieftini.

Preturi mai mici ar putea avea si anumite modele Kia si Hyundai, insa nu si masinile cu mare cautare in Romania, Kia Cee’d si Hyundai Accent, deoarece acestea sunt fabricate in Europa si sunt scutite de taxa de 10%.

„Ambele parti sunt de acord sa elimine tarifele pe masini care au capacitati cilindrice de peste 1,5 litri, intr-un orizont de timp de trei ani”, se arata in acord.

Masinile cu propulsoare mai mici de 1,5 litri vor fi scutite de taxe intr-un orizont de timp de cinci ani, potrivit documentului.

Nu doar masinile coreene sunt impozitate in UE, ci si masinile produse in Comunitatea Europeana sunt taxate in Coreea de Sud, cu 8% din valoare.

Masinile care vor face obiectul schimbului liber vor putea avea in proportie de maximum 50% piese de origine straina.

Ridicarea acestei bariere comerciale ar putea crea probleme constructorilor auto europeni, deoarece unele masini fabricate in Coreea de Sud, cum ar fi SUV-urile Tucson si Sportage, au deja preturi competitive.

Lasa un comentariu